Лiки для лiнтюха

Таисия Цыбульская
- Не лінуйся, - каже мама.
- Не лінуйся, - каже тато,
- до обіду не лежи,
а вмиватися біжи!

- Ой, не можу встати з ліжка,
ой, болить у мене ніжка,
щось у горлі шкряботить,
й голова мені болить,
язика, здається, спік,
коле щось у правий бік,
а тепер ще й око смика,
геть не бачу черевика,
ніс холодний, наче лід,
ось, дивіться, зовсім зблід!

- Терміново, - каже тато, -
лікування розпочати!
Мамо, зараз же знайди
всі закуплені бинти!
І таблеток штук п'ятсот -
лікувати горло й рот.
Мазь давай для язика -
то нічого, що гірка.
Приготуйте кип'ятку -
носа гріти козаку!

- Ой, не треба ліків, тату,
краще стало набагато!
Ось, дивися - не лежу,
а вмиватися біжу!

07.02.2018