М. Ю. Лермонтов. З чаго

Виктор Шатило
Мне сумна, таму што я цябе люблю,
І ведаю: маладосць зацвіўшую тваю
Не пашкадуе натоўпу атрутнае шыпенне.
За кожны светлы дзень ці салодкае імгненне
Слязьмі і нудою заплаціш ты хвальбе.
Мне сумна... таму што радасна табе.



(1814~1841)