безсоння

Энн Лобанова
прокинутися серед ночі, ловити поглядом тіні,
думати, хто сьогодні першим промовить «годі»,
шукати його на зміні, а собі - заміну,
бо не втримати та не втриматись при такій погоді,
при такій нагоді
навіть незаконно залишатись на самотині.

бо немає причин здаватись і не має причин триматися
(хоча б за руку тримати тебе!),
говорять, щоб мати все
потрібно спочатку все загубити, випити чи розбити.
і хтось там зверху (його звуть на літеру «Б»)
вирішить, чи справді тобі потрібно це.

Заснути на останніх місцях в кінотеатрі,
Забувши, що поряд немає плеча.
Я чую, як останню (чи як там? крайню) мантру
Повторюють сусіди, що мовчки живуть зазвичай.

Прокинутись, ловити поглядом тіні, плекати в собі печаль.
Спи, я міцно тримаю варту.
Спи, я зранку зроблю нам чай.

16.02.2018