Владимир Бордюгов. Масленица. Рус. Бел

Максим Троянович
Масленіца

Тыдзень свята прыпарушыць снегам,
усім раздорвае гарачыя бліны.
У лютым дзень нібы ў санках следам,
устаюць малюнкі кніжнай даўніны!

Снежную крэпасць штурмуюць сапраўды!
Выкрутлівы ад снежак, тумакоў
рады асвістваць "трапнасць"- не бяды,
яшчэ не разахвочаных "стралкоў".

Вось коня канкурам, адважна, наўздагад,
з размаху,  пад  звонкі крык агульны,
наезнік накіроўвае на крэпасць у абгляд!
Супернік  прыцішэў шчыгульна!

Узлятаюць на` сцяну  з запалу, з жару...
І крэпасць... Ды што -  крэпасць!  -  Далі рады!
Нават ад ліпеньскага мо пажару,
Ці так гарэлі  б  твары! Толькі ўзгады.

Далей ізноў да ігрышчаў і  песні,
а потым медавухі  водар свежы
і рускі дух у забавах моцны, весні.
Гарэзлівасць усе пераходзяць межы.

  Перевёл на белорусский язык Максим Троянович