Точка

Игорь Степанович Шевчук
      Поема

1

Вранці, поки ще — до
                чаю
і нікого — і
            нічого...
кашляну
до тла святого
ввічливість — чи помічають?


я до Бога?
як з нічого? —
один Бог! все помічає...
Один Бог:
його і крила...
політати
говорили
говорили
музу вчили.


Музу — музика
             яснила...
Крилам —
          крила!..
Муза крилами й мене
любила
з світу іншого —
            яснила.


Ясність Бога — все накрила!..
й світ цей — милий
музі — милий
й даль наближена!
аж в жили
ввійшла — Сила!
Кашлянув...
в с е  послужило!!


2

Даром взяв — даром віддай!
Один Бог — це.
Помічай!
Всі веселі — в нововселенні:
Один Бог — в с е.
І вміщай!


Тонко
точно
тихо
величаєш —
а кому
крила
тоді
чи знаєш?


Один Бог
йме з нововселень!
і один язик — у
зелені
і в птахів
летких —
і всі і все — веселі!!


3

Хмарою сонце Бог
               як собою прикриє
це в музиці
ми є
й музика — миє...
 
Як сягну слова
в молоці
небес
вимені
в музиці — хто
   прийде
      в імені?
потай без імені


Хмарою сонце Бог
як собою прикриє
ми ж є
у музиці!.. —
Бог тебе миє
   у музиці — миє...


4

Як ущипнуть  у с е
за
кінчик бід? —
як догоджать комусь
більш аніж
слід!..



Діти, давайте:
любім
маму й татка
навіть священників
слухаймо проповідь, але...
не щипатись!!



Як мені музика??
як мені музика...
буть завжди
             в Татові:
може як горобчик
зате   точно співає
 
й вам хочеться плакати?
й так
всім
схочеться жить*...

19.07.2017
Київ
* — посилання на укрмову,
я думаю, обов’язкове,
іншим
словом —
хіба  т е  прозвучить?