Завет сочиняю

Надежда Рубан
          Заповіт  Вам  складаю.

Я  люблю  Вашу  вроду,
Полонин  прохолоду,
Мелодію  чарівної  сопілки.
Гул  джмеля  в  травах  спілих,
Хор  стрикоз  загорілих,
І  сопрано  лохматої  бджілки.

Ніби  бачу  ще  й  досі,
Слід  у  росах  мій  босий,
Хоч  минуло  не  мало  вже  років.
Шелест  трав  у  покосах,
Що  упали  з  під  косів,
І  скрегіт  злодійки  сороки.

Куди  оком  не  гляну,
Бачу  ягід  поляну,
Суниці,  чорниці,  малину.
В  прохолоднім  лісочку,
Під  кожним  листочком,
Заховались  гриби  під  ялину.

Бачу  вовка,  лисицю,
Ведмедя  й  куницю,
І  козуль  оленевих  трьох  видів.
Наяву  і  в  снах  броджу,
Надивитись  не  можу,
На  красу  гуцульських  бескидів.

За  цю  красу  досконалу,
В  гори  йду,  як  до  храму,
До  дитинства  свого  на  поклони.
Кожний  день  Ваш  погожий,
І  на  інший  не  схожий,
До  Вас  молюся,  як  до  ікони.

Піду  в  гори  високі,
Відшукаю  там  спокій,
То  на  душу    бальзам  сердоліку.
Шовковиць  срібний  волос,
Тата  скрипочки  голос,
В  своїм  серці  нестиму  довіку.

Як  засурмить   трембіта  тривогу,
Вже  в  останню  дорогу,
Пересмішник  заплаче  у  гаю.
І  тоді  Вас  Карпати,
Не  перестану  кохати,
Я  про  це  заповіт  Вам  складаю.

Душа  прийде  до  Бога,
Впаде  в  ноги  з  порога,
І  буде  просити,  благати.
Ще  пожити  у  травах,
На  гірських  перевалах,
Хай  поверне  мене  у  Карпати...

Автор: Н.П.Рубан.