Нэ роздилэна любов

Вениамин Адамский
  Загадаю мрию,загадаю тайну
  Вид батька и нэнькы,брата и сэстэр,
  Щоб Вася сьогодня, як вчора бэз Ганны
  Повив мэнэ знову на вэчирний костэр.

   Вэчирнии зори зустричалы мы трое,
   На зирках гадалы про счастя свое,
   А дэсь дужэ блызько ховалося горэ,
   Пэрэвэрнуты хотило жыття всэ мое.

  Як лыповый цвит прлэтило дытынство
  И став як стина Васыль про миж нас.
  Обыдви влюбылысь,пропало едынство,
  Майбуть як костэр раптово погас.

   Я Васю кохаю и Ганусю шаную,
   Як буты нэ знаю,хоч в воду скачы.
   Божэ мий мылый,я тэбэ попрохаю:
   Хворому сэрцю ты хоть чуть пидскажы?