Памяти Кузьмы Скрябина

Старушечка Хохлушечка

Спи собi сама
Коли бiля тебе мене нема
Спи собi сама
Коли бiля тебе мене нема
Спи собi сама
Коли бiля тебе мене нема
Спи собi сама...

__________________________________________


Сплю наодинці, як завжди,
Без поцілунків твоїх,
Так тобі і не сказавши,
Як виживала без них.
Білой наскрізь самотою
Вимазан старий під’їзд,
Хто ж і з якою метою
В  чай нам підмішував сліз,
Щоб заливав чорний смуток
За невеселим  днем день?
Тягнуться щупальця спрута -
Часу без твоїх пісень
До мого хворого горла,
Щоб не хотілось співати.
Та цій мелодії горни
Будуть, як дзвоник, звучати.
Світлі слова твоїй пісні
Буду комусь говорить…
Спалені тексти, як листя.
Пам’ять  лише не горить.


16.02.18