Абдулла Орипов

Рахим Карим
Мад;ия айтганда ;андай турса эл.
Шундайин тураман Орипов деса.
У ўзбек хал;ини тутиб турган бел,
Кўкракдаги ;ўллар - Абдулла ака!

Аслида мушт янгли; бир ;овуч жусса,
То; каби ба;айбат юракка эга.
;ар жумласи достон, гўёки ;исса,
Юракларга бориб теккувчи найза.

Ўзбекистон деса кўзим ўнгида,
;ар гал пайдо бўлар Абдулла ака.
Ўзбекистон пайдо бўлар ўнгимда,
Кимдир гар тушимда Орипов деса!