Му аддас аёл

Рахим Карим
;ачонлардир му;аддас эдинг,
Шуб;ам йў;дир, му;аддас аёл.
Афсус, бугун му;аддасмассан,-
Сен ;а;ингда сураман хаёл.

Сен эмасми боласин ту;иб,
Ўша за;от бў;иб ўлдирган?
Баданига игналар cу;иб,
Одамзотни до;да ;олдирган.

Сен эмасми оппо; баданин,
Эркакларга гул ;илиб сотган?
Адо ;илган шўрлик онасин,
Ота юзин ерга ;аратган?!

Йў;, ушбу кун му;аддасмассан,
Гуно;корсан, кофур, да;рийсан.
Сен ушбу кун Аёл эмассан,
;айвондан ;ам йирт;ич, вахшийсан!

Айт, ;ўлингдан яна не келар,
Ўйлайсанми бундо; миллатни?
Нафсинг ;ачон ша;ватга тўяр,
Ўйлайсанми юртни, элатни?

Эштишимча му;аддасмишсан,
Арзон кетдинг охирги замон.
Элинг ;анча бошга кўтарса,
;урматига тупурдинг ёмон!

Таърифлашга тилим бормайди,
Жуда ночор бугун а;волинг.
Бугун ;ўлга чи;;ан аёлсан,
Бозорларда топилар “молинг”...

Бузу; бузо; подани бул;ар,-
Сен ;а;ингда сураман хаёл.
Кўргим келар сени му;аддас,
Ер юзида, шарманда аёл!!!