Песня моей Украине

Анна Гани
Пісня моїй Україні

Квітни, рідна моя Україно,
Вік од віку зростай і міцній!
Хай живуть у великій родині
Українці в державі своїй.
Хай ніколи не йде брат на брата,
І сестра не позаздрить сестрі.
Хай знаходять нужденні розраду,
І не будуть забуті старі.


Приспів:
Я люблю тебе, рідний мій краю –
Працьовитий, пісенний, міцний!
Ти ще більше розквітнеш, я знаю, –
Шлях в майбутнє спрямований твій!


Хай в любові малеча зростає,
І не буде нерідних дітей.
Хай нікого в біді не лишають
І підтримують люди людей.
Працьовита моя Батьківщино,
У роботі – спасіння й життя,
Знаю: зможеш і доньку, і сина
Ти навчити як слід, до пуття.


Приспів.

Рідна нене моя, Україно,
До сусідів терпимою будь –
Розумінням лиш тільки єдиним
Мирна буде освітлена путь.
Стільки зла ти, сердешна, стерпіла,
Як ніхто, біль й страждання знесла,
Але завжди добром ти зоріла,
Благородна і в битві була.


Приспів.


Квітни, рідна моя Україно,
Веселіше й гарніше ставай!
Хай нова буде кращою днина,
Мудрим серцем  своїм дозрівай!
Хай Всевишній тобі допоможе
У майбутнє розумно іти.
Ти значного сягнути спроможна –
Добре світло, мов факел, нести.


Приспів:
Я люблю тебе, рідний мій краю –
Працьовитий, пісенний, міцний!
Ти ще більше розквітнеш, я знаю, –
Шлях в майбутнє спрямований твій!