***

Оксана Малиновская 2
Пам'яті Василя Стуса

Великий поет ти, і світла людина,
Борець за щасливе для нас майбуття.
Любив ти всім серцем свою Україну,
За волю її ти віддав все життя.

Нелегко було в чорних мурах темниці,
Чимало страждань у той час пережив…
Та слово твоє, наче сонце іскриться,
Бо слово твоє, то є смерть для олжі.

Тож, нині поете, нові покоління,
Тобі посилають доземний уклін.
За дух твій незламний, безмежне терпіння,
За правду, що в віршах лишив на землі.