Самогоночка вдалася

Александр Алексахин
Самогоночка вдалася

Жартівлива пісня


Вступ.
Літом я робила в полі.
Шарувала бурячок
Біля хати і тополі
саме гнала первачок.

Тема.
Тільки стала водку гнати.
Ой, ой, йой, ой!
А міліція до хати.
Ох, ти ж боже мой!

Давай, давай літрів п’ять
Ой, ой, йой, ой!
Буде справка ще й печать
Ох, ти ж боже мой!

Давай, давай рублів триста.
Ой, ой, йой, ой!
Буде в тебе душа чиста.
Ох, ти ж боже мой!

А я дала триста п’ять.
Ой, ой, йой, ой!
Та й до ранку стала гнать.
Ох, ти ж боже мой!

Самогоночка вдалася.
Ой, ой, йой, ой!
Вся бригада напилася.
Ох, ти ж боже мой!

П’яний був і голова.
Ой, ой, йой, йой!
Ще й з райкому було два
Ох, ти ж боже мой!

Примечание:
Автор неизвестен. Восстановлена по памяти.
Вступ, возможно, из иной песни.
«И» читается как русское «ы».
Например «міліція до хати» – «милиция до хаты».
«Жартівлива» – «шуточная».
«Біля» – «возле».
«Голова… ще й з райкому було два» –
здесь – «председатель колхоза... ещё из
райкома компартии было двое».