Матусю рiдна, зморена пташино

Вера Бондаренко-Михайлова
Матусю рідна, зморена пташино,
Голубко мила, зіронько моя!
Ти все життя моє собою освітила,
Щоби ніколи в темряві не залишалась я.
Немає слів таких, щоби сказати,
Що ти – мій найдорожчий оберіг,
Який, після падінь,зумів підняти,
Мене від лиха всякого беріг.
Ти дарувала мені серце по частинці.
Тепер воно нестерпно так щемить.
Як ліки віднайти тобі – гостинці,
І   болі серця, рідная, зцілить?
Моя заступнице, душі моєї  втіхо,
Боюсь, щоб доля не образила тебе.
Молюся, щоб минало тебе лихо,
Щоб благодать лилася із небес.
О милосердний Боже, о, Учитель,
Навчи мене такого ремесла,
Щоб усі болі мамині зцілити,
Щоб захистити я її змогла
Від сліз, розчарувань, зневіри,
І від розлук із близькими людьми,
І від даремних сподівань без міри,
Від негараздів, що в життя прийшли.
Помилуй, Господи, мою зозульку сиву,
Порадницю ріднесеньку мою.
Пошли їй квітів шепіт легкокрилий,
Років прудких минущість – без жалю.
Пошли о, Господи, їй тихе щастя,
Любов святу, джерельної води.
Не відбери матусеньку завчасно,
А вбережи від всякої біди!


  Перевод Инны Гавриловой
http://www.stihi.ru/2018/03/08/3401

Устала пташка? Мамочка родная!
Голубка,  солнце, зоренька моя!
Ты,  жизнь мою собою освещая,
Летела рядом...тьмы не знала я.
Нет слов таких,  чтоб ими я сказала,
Что ты -  святой,  мой светлый оберег,
Ты от падений всякий раз спасала,
Прощать умела каждый мой огрех.
Ты сердце мне дарила по частице,
Теперь оно так жалобно щемит.
Лекарства нет...та часть во мне стучится,
И боль моя тебя не исцелит!
Родная,  ты  -  защитница,  отрада!
Молюсь,  чтоб доля шла к тебе любя,
Боюсь,  что ты и горю будешь рада,
Чтоб взять его всю тяжесть на себя.
О,  Милосердный Боже! о,  Учитель!
Дай знаний и терпенья мне сполна,
Чтоб врачевала маму,  как целитель,
Чтоб защитить её от бед смогла.
От слёз разочарований,  от безверья
И от разлуки с близкими людьми,
Чтоб  жизнь была,  как рай,  чтоб сновиденья
В ладонях Божьих плыли,  как ладьи.
Господь,  помилуй горлинку седую,
Советчицу,  роднуленьку мою!
Цветочный шёпот ветры пусть даруют
В годах летящих,  как в твоём раю.
Пошли ,Господь,ей  уголочек счастья,
Любовь святую,  как родник воды,
Не отбери матусю,  дай сейчас ей
Пожить подольше... тихо...без беды!

 08.03.2018г.