Колискова

Надежда Васнецова
Ти моя дитино,
За денним, скрутним мраком,
Сонечка світлини,промінчики заклякли,
В небі стовпи дима,війна заполонила,
Спи моя дитино,ти досі не спочила.

В це твоє дитинство,
Війна,як хижа птаха,
То невже навмистно,
Як та стара невдаха,
В тій заклятій долі,
Не бачила любові,
Спи моя дитино,
Ой льолі льолі льолі.

Хай тобі присниться,
Травиця біля дому,
Срібна колисниця,
Яка розвозить громи,
Весняного дощика,
Що застилає небо,
Тай долоні люблячи,
Що захищають землю...

У сирому закутку,у темному підвалі,
Вже не билось серденько, та все співала мама
-"Спи моя дитино,ой льолі льолі льолі
Хай тобі приснитсья, світлиця в ріднім домі"...