НЕ

Таисия Цыбульская
Не біжи, не спіши - упадеш,
не стрибай - небезпека усюди,
не чіпай, не торкай - обпечеш,
не кричи, бо осудять нас люди!

Не літай - краще стій на землі,
на землі все безпечно-постійне,
не кохай - не затягуй петлі,
бо любов - почуття ненадійне.

Не гори - бо лишиться зола,
не шукай - бо загубишся в Леті,
не даруй ні частинки тепла,
все зберуть - захолонеш в заметі.

Не чекай - бо накличеш біду,
сподівання - порожня облуда,
мов примара в нічному саду,
не шукай неповторного чуда.

У безвихідь загнали страхи,
зав'язали вузлами тугими,
якщо йти по життю без жаги,
то чи можна вважатись живими?

12.03.2018