Слънце, целуни ме

Величка Николова -Литатру 1
Слънце, целуни ме по очите,
волно и неволно - все съм грешна.
Целуни ме по очите, слънце,
спри ме от посоката погрешна.

Ласката ти нека да е нежна.
Целуни ме, слънце, по лицето.
Излекувай съвестта метежна.
Дай живот на любовта в сърцето!

Литатру1
България, София