Народна платня

Корнейчук Пётр Ефимович
*  *  *
Занадто висока ціна...
Вирує на сході війна...
У владі якась маячня -
Кривава народна платня.
Невтішні настали часи,
Над прірвою розум висить:
От-от розпочнеться обвал,
Трагічний для людства фінал.
Реальне відлуння погроз,
Біди нескінченний обоз.
Державу на розтин ведуть,
Диявол керує, мабуть.
А хочеться знову весни,
Синів повернути з війни.
Щоб радістю дихали дні,
Палали святкові вогні.
Розносився сміх дітвори,
І світ був - не дном догори.
Занадто висока ціна -
Збудована кров'ю стіна