Берянь седей на мордовском языке

Татьяна Кислинская
Валонь видевкст цветкат
Паксянь келе чачсть,
Маней чине вельксэст
Чейбаран авардсь.


Молян паксянть кувалд,
Моро сергедян
Седеем ликуви,
А монсь авардян.


Эсь прям жалян, латян
Зярдо валом майшть..
Илязамизь маря
Лиходей-ломать.


Туян велень кадозь
Ков сельмем неи..
Седей грудьстем таргазь
Паксява ливтни.


Мезень кисе валан
Сельведь...край арась-
Урьвакстонь теранень
Седеем педясь.

Берянь седейс арынь,
Чумбра чим юмась,
Маней чине велькссем
Чейбаран авардсь...