Одинокий мужчина

Надежда Рубан
Самотній мужчина.

Самотній мужчина,
Як  в  лузі  ліщина,
На неї пташки прилітають;
Сідають,  співають, веселяться, гелгочуть,
Гніздечка свої звити хочуть.

Самотній мужчина, як в лісі хатина,
Придорожний загляне охоче,
Він, як в небі зірниця,
Як в криниці,  водиця,
Кожний спраглий напитися хоче.

Самотній мужчина, як мед, як вощина,
Ласуй чи ліпи з нього свічку,
Як день ясний, погожий
І на інший не схожий,
Як джмелик із квітки на квітку.

Чоловік одинокий, як степ той широкий,
У душі він бунтар і опришок,
Як вітер колючий,
Що  лягає на кручі,
Й йому сниться тепло і затишок.

Автор. Н. П. Рубан.