Спогади...

Мама Света 2
...каменем, гострим каменем
   Падае слово до нiг,
   Сiллю, в додачу, на рани ти
   Сипеш  iдкий свiй смiх.

   Променем, сонячним променем,
   Пiснею в серцi дзвенiв,
   Що мнi з того, що менi
   Ти на ддорогу лишив?..

   Спогади, лише спогади,
   Наче кукiль в житах...
   Як вас сполоти, спогади,
   Щоб не бринiли в думках,

   Щоб не стогнали стогоном
   В днiв моiх стиглiм житi...
   Як вас сполоти, спогади,
   Щоб i слiду не лишити.

   Щиро помолюся Гоподу:
   Дай менi сил - вiдпустити,
   Щоб загубилося в прОсторi      
   Те, що зумiла простити.