Мамин погляд

Анна Гани

Є диво дивне, тиха ніжна казка –
Прозорий погляд матері сумний.
В нім – чиста кришталева ласка,
Світ в ньому, що підвладний їй одній.

Я бачу в тих очах вселенську вічність
І розуміння сутності буття.
Є в цьому погляді щось звичне і колишнє,
Є й завтрашнього сонця почуття.

В нім – доброти глибинної відчутність,
Й любові святість, що завжди зі мною.
Я зрозуміла – то не сум, то мудрість.
А мудрість часто видається нам сумною...