Скрижали

Михаил Куншт
Господь же дал скрижали нам,
Чтоб люди по закону жили
И воздвигали в душах храм,
И вере правдою служили.

Но мир Телец ведёт туда,
Где души тьма в аду сжигает.
Всё шире, шире борозда
Из света в пропасть уползает.

По ней идёт поток людей,
Грехи их тянут за собою,
Они шипят, как сотни змей,
Навстречу мчится смерть с косою.

Но почему же терпит мир
Тельца, что сеет злое семя?
У многих в жизни он кумир,
Знать, не настало видно время?

Зачем же нужен этот мир,
Где совесть, вера продаётся,
Где чёрный ангел, правит пир,
Над человечеством смеётся.

Прошу, Господь, с небес пришли
Посланца – ангела-Мессию,
Чтоб он убрал Тельца с земли
И начал с матушки-России.

© Copyright: Михаил Куншт, 2012

Превела на Български ЮЛИЯНА ДОНЕВА

СКРИЖАЛИ

Господ ни е дал скрижал,
За да живеем под  закон.
В душата да издигнем храм,
На вярата да служим с правда.

Но светът, Телецът води,
там де грешните горят.
И все по сигурно и бързо,
те към пропастта вървят.

Натам  вървят реки от хора
и греховете, с тях си влачат.
Като куп змии те съскат,
а срещу тях – Смъртта  с косата.

Но защо търпи света,
Телеца, сеещ злото семе?
За мнозина той кумир е,
изглежда, не е дошло времето.

На кого тоз  свят е нужен,
де съвест, вяра, се продават,
де сатаната прави пир
и с човеците се гаври?

Боже, моля, изпрати ни,
Посланик – ангела – Месия,
за да отведе Телеца,
да се възроди Русия.

09.13 г.


© Copyright: Михаил Куншт, 2013