Отам юрган й лларни к рдим

Рахим Карим
Бугун  тонгда бозорга тушиб,
Тирикчилик  кўйида шошиб,
;аяжоним  кўксимдан тошиб,
Отам юрган йўлларни кўрдим.

Эски гуруч бозор бор  эди,
У ;увиллаб ;олибди энди.
Отам яхши гуруч танларди...
Бизлар юрган йўлларни кўрдим.

Юрар эдим тўр халта билан,
;айга борса юриб ортидан.
Сабзи, пиёз,туруплар ила...
Отам юрган йўлларни кўрдим.

Олдда кетиб борарди  отам,
Салом-алик ;илиб дамба-дам.
Танимаган йў; эди одам,
Отам юрган йўлларни кўрдим.

Мева-чева олиб халтага,
Уйга ;айтар эдик ;ар ;афта.
Бугун  файзсиз ;олган бозорда,
Отам юрган йўлларни кўрдим.

Ў;лим келар босиб ортимдан,
;ўлида бор сув ;о;оз халта.
Сабзи, пиёз, гуруч ва карам...
Отам юрган йўллардан юргум...