Про Андерсена

Поэт Закарпатья Василий Галас
Написав багато
Андерсен казок.
А казки ті містять
з правдою зв’язок.
Випадки реальні.
Домислів нема.
Скрізь поміж рядками
істина сама.
Королева люта,
каченя гидке…
У житті щодня ми
бачимо таке.
Ниці у каретах,
бідні – як куди.
Є аплодисменти
Гансові завжди.
Лебеді ми дикі,
добрі феї - ми…
Кривди – рукотворні:
діються людьми.
Андерсена раджу
вам, мої малі.
Виправимось – буде
любо на землі!..

Березень 2018