Оце Явдоха наробила

Тамара Базилевская
Фото из Интернета


Оце Явдоха наробила!!!
Як, кажуть? Кожухи  трусила?!
Мороз. І віхола мете…
Так, щось з погодою не те…

На дворі березень?! Не схоже.
Чи повернувся лютий, може,
І за  віконцем  знов зима?
А де ж поділася  весна?!

Злякалась віхоли, сховалась?
Колись з весною так  траплялось –
Явдоху десь перечекає
І знову  сонечком  засяє.

Сніг стане жвавими струмками,
Струмки – великими річкАми,
І будуть проліски цвісти,
І заспівають солов’ї.

 
14 березня –  свято Явдоха.
Коли в березні йде сніг, значить баба Явдоха знову витрушує високо в горах сніг з кожухів і він сиплеться на нас. Зате коли Явдоха витрусить всі 12 кожухів від снігу, настануть по-справжньому теплі і сонячні весняні дні.