Грусть

Владислав Красса
Сум


За мотивами Ксенії Гідранович


Спить рушникова доріжка.
Сум, і просвіту не бачу.
Капці мої біля ліжка
Сумно стоять на додачу.

Тихо сумує фіранка
Зірвана трохи з карниза.
Зірвані зустрічі зранку.
Щось бубонить телевізор.

Небо сумує. Просинь.
Осінь. Похмура осінь.

Сум, як тверезий п’янИця —
І не лежиться, й не спиться.

Хочеться щось робити.
Може померти? Чи жити?

Вішатись? — Бога боюся.
Краще піду і нап’юся.