Где Ты Атаман

Матрёна Донченко -Дидок
Відкриті поля  степи- відкритий ліс
Хто із чужинців в державу заліз?
Де ж наші поділися світлі уми?
Втоптали в болото, як після чуми.

Але так давно задумано було
Аби зганьбити - землю, людей і село.
Щоб тільки принизити нас , як рабів
Ви нам скажіть - хто так посмів?

Невже так і далі будемо жить?
Що будуть чужинці як жить нас учить.
Невже атаман такий не знайдеться,
Який в своїй правді повік не прогнеться.

А прийде той час - він спитає у нас,
А що ви зробили хороше для цього?
І що йому скажем, що прийде той час
Що хтось це все зробить- не ми, а за нас.

Тож нужмо давайте зусиль докладемо
І керування на себе візьмемо
Тому,що ніхто за нас цього не зробить,
А тільки ще більше в ярмо нас загонить.