***

Рахим Карим
;ушчалик бўлолмас баъзан оналар,
;ўтаролмас фарзанд чу;ур- чу;урин.
;ушчалик бўлолмас баъзан оталар,
Хашакдан дарахтга тун-кун ;урган ин.

Мусичача бўлолмасми оналар,
Ташлаб кетадилар ту;;ан фарзандин?
Мусичача бўлолмасми оталар,
;ишини-ёзин хавфдан са;лаган уйин?

Ташлаб кетишади ло;айд каккудай,
Яхширо; яшамо;, кийинмо; учун.
Одам бўлганимга го; ;айфим келар,
Чумчу;чалик одам бўлмадим, нечун!