Му аббат - бомба

Рахим Карим
Биргина исмини эшитганингда,
Ичингда гўёки портлайди бомба.
Демак, соби; севги тирик ;албингда,
;айдадир яширин мисоли мина.

У кутиб ётади кунлардан бир кун,
Босиб олишингни ного;, беркиниб.
Портлатмо;чи булар юрагингни у,
Атом бомба каби - Нагасакини?!

Бир умр бу номдан яшайсан ;ўр;иб?!
Шахсий ;албингдаги минадан ;уркиб?!
Му;аббатни ;андай йў; ;илса бўлар,
Ё хавфсизлантирса бўларми ;ир;иб?!

Жасур сапёр каби этиб бехатар?
Риштасини узиб ;ўйсанг минадай.
Ахир, исми ;амон ;албингда ётар,
;удди граната ;оп;ачасидай!