Ту ишган шеърлар

Рахим Карим
Ашъорларим менинг ;адрдонларим.
Улардан я;инро; биродарим йў;.
Шеърларга ишонгум сир-асрорларим,
Улар билан су;бат ;ур;айман ;ар чо;.

Сизла бўйга етдим мен эркак бўлиб,
Сиз менинг ишонган соди; дўстларим.
Мен билан куласин, йи;лайсиз тўлиб,
Сизга озор берди каму кўстларим.

Сизсиз умрим ;андо; яшардим, билмам,
Сизларни Худонинг ўзи юборган.
Шеърлар билан ётиб тунлар, суб;идам,
Шеър билан уй;ондим бўлиб мен Одам!

Сиз онам, опамнинг ўрнини босган,
Сиз отам, акамнинг ўрнини босган.
Сизлар фариштамсиз та;дир юборган,
Ёру; шам бўлдингиз тунни ёритган!

Умид, таянч, мадор, куч-;увват бўлиб,
Ру;им ;ут;ардингиз бамисли тумор.
Ту;ишган атайман сизларни жўшиб,
;ариндошларимсиз я;ин, бе;убор!

Ташлаб кетманг абас ;анотли ру;им,
Сўнгги кунимгача ёнимда яшанг!
Сизсиз ;ўл оё;сиз мисоли жисмим,
Юрагим дук-дуки, нафасимсиз, шаън!