аёт урфи

Рахим Карим
Улгурмадик бўлиб бизлар ялан;оч,
Плашчларни киймо; ва;ти келди боз.
Ортда ;олди яна биз ;ўмсаган ёз,
Дарахтлар йи;лайди ёш тўкиб япро;.

Кечагина денгизларга ташлаб тўш,
Ём;ирдан асрайди бугун ём;ирпўш.
Бекатларда сувлар ичиб ялангтўш,
Бугун ну;ул ;а;фа, чой ичяпмиз хуш.

Кечагина о;ир эди ич кийим,
Бугун енгил бўлиб турибдими тўн?
Ўтмишга айланар эрта Куз ;ам жим,
Эртага киямиз телпагу пўстин.

Намойиш этяпмиз ;аёт урфини,
Подиумга чи;иб бизлар дамба-дам.
;аётни киямиз, йиллар фаслини,
Умр кийдиради, ечирар баъзан.

Табиат Чевари тўпламларида,
Ба;ори, Ёзи бор, Кузи ва ;иши.
Эртага бу ;аёт Ернинг юзидан,
Ўтиб кетганини сезмайди киши.