Томилова Галина. Крапива. Рус. Бел

Максим Троянович
Памаліся,
Я засну другая,
А прачнуся зоўсім не ў журбе,
На святле і я сябе пазнаю,-
Па каханню  ведаю  цябе.

Варты век
Тых валацуг публічных,
Тых вышынь і чорных, і густых,
Мы вядзём з табою пераклічку,
Па нізінах гулкіх  і пустых.

Памаліся,
Зноў  прачнуся я жывая,
Не вядзьмарка, бо пявуння зноў,
Мне не ліра сніцца залатая,
А крапіва, свежая, як кроў...

  Перевёл Максим Троянович