О, маре тынэрэ...

Максимус Михайлов
О,маре,тынэрэ мереу,реалэ минуне,
Ту везь кум соареле рэсаре,кум апуне.
Дин куйбул тэу-шь яу зборул севере вынтурь,
Каре рэреск фэрэ жале але ноастре рындурь.
Ка бэтрына лынгэ собэ,креезь мий де тайне.
Ле суфль вяцэ,ле ынарипезь,ле дай хайне.
Кыць поець ць-ау ымплетит кунунь дин версурь?
Ый ци-й минте орь пентру тине юбиря-й кандидэ
Ць-ера праф,к-ачел де пе каля де лынгэ шесурь?
Кыте пьептурь ай ушурат,апэсате де кэрэмидэ?
Кыте секрете ць-ау спус,ле-ай нумэрат кындва?
Ци-л спун ши пе-ал меу:м-ам ындрэгостит ын тине,
Ка дештептул де карте,ка копилул ын фулгул де ня.
Аскултынду-ць вочя,уйт к-ам рэтэчит прин цэрь стрэине.