Вясеннi снег мяце, мяце...

Юрий Боровицкий
***
Вясенні снег мяце, мяце
Пшанічны, непаўторна белы,
Нібы ў сакавіку цвіце
Чаромха цветам анямелым.

Пяшчотных гронак лёгкі пух
На сцежкі сыпле какалуша.
У снезе дзень вясны патух,
У снезе – вішня і ігруша.

А снег чаромхавы мяце,
Танцуе “Крыжачок”, сваволіць
І белай квеценню цвіце,
Каб сэрца чысцінёй спатоліць.

21. 03. 2018 г.