Албум

Росен Русев
Албум
Автор: Р. Русев                х

Събирам си болките в снимки,
подреждам албума от мисли
по недовършено щастие,
в несъбрали се заедно дни.
Опитвам се с малкото спомени
живот да скалъпя почти.
Подреждам албума,
а между тях - празнини
и болка дълга от път,
около мене се вие.
Отварям вратата,
пристъпвам
и освен, че съм мокър
по малко отляво боли.
Самотата притиска,
а вън дъждецът ръми
Къде да отида,
кой да ме стопли?
Просто съм сам
и в душата е есен.
Дъжд от спомени по мене вали
и обвива ме като вричане.
Не казвай думи,
просто помълчи,
не ме закачай,
остави ме само
без теб да не мога...
До изнемога...
Обичай ме...