Рубоийлар

Рахим Карим
***
Дунёда ўрни бор ;ар бир калланинг,
Фикрини айтмо;;а ;а;;и бор анинг.
Ўрни йў; ки фа;ат баъзи одамнинг,
Олам бор остида ;ар бир салланинг.

***
Елкадаги бошда, мияда иш кўп,
Кимдадир а;л кўп, кимдадир тиш кўп.
Бош;армо; осонмас идрок - подани,
Оламда чўпон кўп, таё;у ниш кўп.

***

Бир кунлик байрам ;ам, ўтди-.ю кетди,
Кимга шодлик, ташвиш, лаззат бахш этди.
;амма ва;т бўлади тўйнинг эртаси,
Эртасин ;амиша чаро;он этсин!