Мы ж Лао-дзы. И дао соблюдайим

Васыль Брыль-Кобзар
Ідэ высна. А я собі но спаВ Б!
Бо шо, в мынэ дэ діты, козы плачуть?
Да j сныцьця влад, колы но на досках
Да в конурі натопляныj пудвальныj.

Ось jіду, здэцьця!.. Тарабаjка в скач...
А гэто шо дэ – вам і прамо фш дача?
Лыжу ж во на дорозы на брыгад.
А хата j быз фундамынта – да j скачэ.

Комэдыя ж з родні моjіj гарач:
Іды полічся, дурынь! А то дам счас
До Машок лізты гынды во, дэ Таньк!..
І мні пынькы осовы ф храпу бух розваліну.

Ну, вот о гэтак, олы ты монах.
Ктось морквыну, аджэ ж, і бурака на.
І мы jімо, шо Біг оно подасць:
Товчэмо но овсянку да дроблянку зь.

І колы ты но олывка тіп хоч,
Пудстав уж во там во Ка-хашку ш.
І Кіт кіднэ уж вам мульён сь.
Оно сціхы шоп поважалы.

...о тут во і жывэ
Ваш Тігр прыкрасный