Вчителям чоловiкам

Надежда Лашина
Вчителям чоловікам
Дефіцит – це модне слово,
З нього я почну розмову.
Означа воно – НЕСТАЧУ:
Чи на гроші, чи на вдачу.
В кого, що не вистачає,
Дефіцитом величає.
Не позаздриш шкільній долі;
Мало хлопців в кожній школі.
Хіба то не їхні справи -
Вчити молодь для держави ?
Знову все на плечі жінки…
То хіба це чесні вчинки ?
Цвях забити, чи скопати,
Мусять все жінки ладнати.
І далеко йти  не треба,
Бо й сьогодні є потреба :
Гіркої випить, станцювати …
А пару з кого вибирати?
Один, два, три …І що тут вдієш ?
Дружина поруч ,той не смієш
Пожартувати ,чи моргнути …
То як же нам нещасним бути,
У кого запитать поради?..
Вбачаю тему для педради .
Розробить програму влучно
Й не ділити їх поштучно .
По збереженню , що є,
Така програма повстає:
зберегти їх не для фронту,
А шкільного генофонду;
Смачно тричі годувати ;
І підвищити зарплати;
Що попросить, не вагатись ;
Їм люб’язно посміхатись.
На їхні горді імена
Чека вже книжечка одна.
Вона червона, як граніт,
Бо в нас на хлопців  ДЕФІЦИТ .