Пролет

Росен Русев
Пролет
Автор: Р. Русев               

Бадемите цъфнаха,
нарциси бързат след тях,
зюмбюлите подали в розово
и синьо главици опиват
със своя пръв аромат.
А аз си търся очите потънали,
в дългите седмици
от студ и зимни недели.
Изтървам си времето
отнесло сезоните,
в очакване на нови беди.
И пак между другото
слънце свети за мен.
Заминават кокичета,
лалетата подават глави
като млади момичета,
а ти...
ти си момичето,
в две шепи събрало мечти.

Просто си пролет, нали?