Пiсенька про мою бiблiотеку -песня-детская-

Василий Галас
* Обращайтесь за нотами.

О, щемний дух бібліотеки!..
Немов птахи - журнали, теки.
Книжки на зоряних полицях…
Душі і розуму світлиця.
Ввійти сюди - ніяк не мода.
Книжки гортати - насолода.
Приємно-дружні всі на дотик.
Ну мимохіть розтулиш ротик...


Червоні, білі, "мармурові",
книжки - як зорі кольорові.
Простягнеш руку - у долоні
вони схиляються, як доні.
І передати вам несила -
у сторінках яка там сила!
Щоб вічну мудрість їх пізнати,
самому треба все читати.


В розгубі я - не буду критись.
Хто-зна - на чому зупинитись...
На шпальтах книг завмерли очі.
Тут все чого душа вам хоче.
Дня проганяючи утому,
я всю книгарню б ... взяв додому.
Йду. Повернутись є причина.
Завжди мета читати чинна!

2018