Владимир Пяст. Пойми... Рус. Бел

Максим Троянович
Зразумей: ты ўся мая, я твой,
Абодва - для Яго;
Пойдзем жа ў шлях рука з рукой,
Кранёмся  да Ўсяго.

Наш доўгі шлях, наш цяжкі шлях,
Але  не страшна нам;
І прыме  калі-небудзь птах
Пад звон у тутэйшы Храм.

І здрад няма. Свядомасць ёсць.
Свядомасць  усё расце.
Яна гаючуй весткай госць
Вестку падасць, а дух упадзе.

  Перевёл Максим Троянович