Колискова

Владимир Ружицкий
Світе ясний мій, у серці ти - єдина,
Ти – мій Боже, щастя й доля, і родина!
Я з тобою, радість, нині і до віку -
Небом щирим даний жінці чоловіком.

Надобраніч кожен вечір я бажаю,
Зараз нічка колискову заспіває,
Янгол ліжко, немов човничок, гойдає,
А на серці тиша лагідно сідає.

Оченята я заплющені цілую,
Личко й тіло найрідніші замилую,
Все в мені палає наче від вогню,
Спи, коханочко, твій сон охороню.