Зусiм нядауна я Вас вiншавау...

Юрий Боровицкий
***
               Памяці Людмілы Тарасаўны

Зусім нядаўна я Вас віншаваў,
Чытаў Вам вершы, што Вы так любілі.
Дзень нараджэння той апошнім стаў,
З яго Вы мне хвіліны падарылі.

І пад уплывам тых хвілін пяшчотных
Падоўжыўся жыцця кароткі міг  –
І мой, і Ваш, і птушак пералётных,
Які, здаецца, толькі Бог спасціг.

Нам не спасцігнуць таямніцы свету,
Не зразумець, калі нас пазавуць
У іншы свет, на іншую планету,
У светлую дарогу, светлы пуць.

Зусім нядаўна я Вас віншаваў,
Чытаў Вам вершы, што Вы так любілі.
Дзень нараджэння той апошнім стаў,
З яго Вы мне хвіліны падарылі…

24. 03. 2018 г.