Боулинг

Рахим Карим
Шар билан бир ;анча кегл - нишонни,
Бир нечта имкон-ла уриб йи;итиб,
Фахрланиб юрар ;учгандай шонни,
Одамзот дунёда яйраб, ;овли;иб.

Бунча арзон экан, беъмани ма;сад,
“Чў;иш”га ўхшайди болаликдаги.
Бонка тикиб олиб олисга ;ар гал,
Лапак тош отардик – ялпо;, шу каби.

Оламда ;айдадир ўлса одамлар,
;ай ерда ўйнашар ло;айд боулинг.
Ер шари думалаб, каслар ;ирилар,
Хушёрро;, жиддийро;, ого;ро; бўлинг!

Умримни ўйинга айламадим сарф,
Шу эрур ;аётда мен эришган бахт!
Шар отмадим абас нишонга бефар;,
Ер шари дардини ўйладим фа;ат.