Рве громовиця небо

Мара Рута
Рве громовиця небо.
Зливи благає місто.
В жертву принести треба
Ніжну блакить намиста!
Хай намистинки сиплять-
Потім колись зберемо?

Бачиш - птах білий квилить
Пісню журливу  лемок.
Бачиш – он  десь стріляють
В небо, та не салюти.
Хто ж ту блакить збирає?

Має хтось так  гукнути:
"Досі  нитки вже  рвати
Жорстко і невблаганно!"

Бачиш - он знову мати
В жертву несе  гердани...