Про сенс життя

Олег Кравченко 38
Буває, як замислюсь про життя,
Про те, навіщо я на світ родився,
Зберу свої запаси до пуття,
Закуски, що в хазяйстві завелися.
Мерщій – капусту квашену на стіл
І огірочків півлітрову банку,
Кружалко сиру і вершки густі
(дружина їх планує на сметанку),
У мисочці – вчорашні деруни –
Навіщо  в холодильник увіпхала?.. 
Знайшов я ще шматочок свіжини,
Аби мені свининка смакувала.
Розсіл – його я кожний ранок п’ю.
Шматочок сала (завжди знадобиться!),
Ну, й повну самогону сулію,
Щоб і на завтра стало похмелиться.
Отак, приготувавши все як слід,
Діставши чарки і відкривши шпроти,
Дивлюсь в вікно, як з’явиться сусід,
Коли той повертається з роботи…
По першій… Другій… Ми п’ємо-їмо, 
Міркуємо про шкоду глобалізму.   
Бува, отак до ранку сидимо,
Аж поки жінка не поставить клізму…
Сусід піде…  А сон ніяк не йде…
Думки з усіх боків несамовиті:
Де сенс життя? Моє сумління де? 
Навіщо я живу на цьому світі?..
* * *
Не сплю. Терзаюсь. Каюсь і молюся…
А потім я розсолом похмелюся.

© Олег КРАВЧЕНКО
   * * *