Е. Евтушенко. Не понимать... Пер. на англ

Игорь Скрягин
Не понимать друг друга страшно -
To listen not each other’s scary -

не понимать и обнимать,
To listen not and to embrace,

и все же, как это ни странно,
But also how it’s not strangely

но так же страшно, так же страшно
And too it’s scary, toо it’s scary

во всем друг друга понимать.
To feel each other face to face.

Тем и другим себя мы раним.
By both these things we hurt each other

И, наделен познаньем ранним,
And, being endowed with early grasp, I

я душу нежную твою
Will not offend your silky soul

не оскорблю непониманьем
With unawareness which is trying

и пониманьем не убью.
And with conception will kill not.