Метеора

Владимир Владимирович Суховеев
(або в Греції – все є!)

Кажуть, в Греції – все є
(до вподоби їм – своє):
є міста, моря і гори;
є й у небі – Метеори*;

є й свята гора – Афон;
є також і свій Харон**…
Для мандрівок такий край –
не екскурсії, а  рай!

Хочете до Метеори,
де не лише скелі й гори,
а і християнства суть?!
То ідіть зі мною – в путь!

Там природа – як в раю,
життя ж – скромне, визнаю!
Лише інки*** там живуть
і щодня до Бога йдуть:

побут – завше аскетичний,
для мирян він – героїчний!
З ними –  Віра і  Надія,
а Любов – каноном діє!

Там живуть – не виживають,
бо у душах Бога мають!
За святу їх й щиру душу
помолитись з Вами мушу.

Тож, йдемо до Метеори,
де не лише скелі й гори,
й ти, читачу, теж приходь,
якщо є в душі – Господь!

* Метеора – комплекс монастирів на півночі Греції.
** Харон – перевізник душ померлих у підземне царство мертвих.
*** Інок – монах, відлюдник, чернець.