Ария - Не сходи с ума - English version

Алаяна
Monsters can mask their faces
To look like old wise men.
Lies wrapped in golden laces -
That's what they sell us then.

Not enough? Take some cakes and ale,
Learn to your own cost
What life within the pale
Is when the fate has tossed.

Near, near, near, near
There are foes again.
Here, here, here, here
They try to wash your brain.

Never lose your mind, even if it's a system failure.
If it's dark inside, go beyond the gloss.
Never lose your mind, don't flip-flop, it makes you frailer.
Never lose your mind, be your own boss.

They always make the speeches
About faith and fate.
They always like base creatures,
Not those who can state.

God forgives, Satan doesn't care -
Cut your losses at once.
Fools are all over there
But you are not a dunce.

Passion is more than money.
A hype can hardly heal.
Freedom's as sweet as honey -
You are behind the wheel.

Keep your eyes open, don't stare,
Hide your password, think twice.
You are the king and they are
Just pawns to sacrifice.


---------------------------

Оригинал:


Зло надевает маски
Пророков и вождей
Зло продаёт нам сказки
И никаких идей
 
На ещё – с колой и попкорном
Испытай на себе
Как быть всегда покорным
Одной большой судьбе
 
Рядом, рядом, рядом, рядом
Взяли в кольцо враги
Ядом, ядом, ядом, ядом
Травят тебе мозги
 
Не сходи с ума, даже если бьют по нервам
Даже если тьма и в системе сбой
Не сходи с ума, не беги как пёс за первым
Не сходи с ума, будь самим собой
 
Здесь пропоют, как надо
Про веру и народ
Здесь мудрецам не рады
А рады тем, кто врёт
 
Бог простит, дьявол не заметит
Выходи из игры
Ты – а другим не светит
Они не так хитры

Страсть веселее денег
Свобода не в игле
Всё, больше ты не пленник
И руки на руле
 
Не давай повода для слежки
Не свети свой пароль
Все – жертвенные пешки
И только ты – король